2015-03-03

ZIUA PORTILOR DESCHISE

            În data de 25 februarie 2015, a avut loc la Școala Gimnazială Ioan Vodă cel Viteaz "Ziua Porților Deschise" , zi în care preșcolarii care frecventează cursurile grădinițelor din comuna împreună cu părinții au fost așteptati de viitoare doamnă învățătoare Preda Mirela pentru a le vorbi despre ce înseamnă frecventarea clasei pregătitoare.
            În cadrul evenimentului a fost promovată oferta pentru clasa pregătitoare, iar părinţii au avut ocazia să afle modul în care se desfășoară orele de curs, precum și cum se face înscrierea copiilor în clasa pregătitoare.
          „Pregătitoarea este o tranziţie de la grădiniţă la şcoală, e un mixt  între cele două. Se acordă o mare importanţă jocului în grup, socializării, copiii sunt încurajaţi să împartă jucării, să se ajute unii pe alţii, să fie un grup unit. De asemenea, la şcoală jocurile sunt mai bine organizate decât la grădiniţă, regulile sunt respectate mai riguros şi elevii se familiarizează cu disciplina şcolară. Copiii învaţă câte o literă de tipar pe săptămână şi să numere până la 31”, a explicat doamna învățătoare.Niciun comentariu: