2017-10-27

Invitaţie la spiritualitate şi lectură

   Vineri, 29 septembrie 2017, elevii Școlii Gimnaziale ,,Ioan Vodă cel Viteaz” din Slobozia Ciorăști, au avut un program prelungit în ceea ce privește pregătirea lor educațională. Aceștia, la inițiativa doamnei director și a cadrelor didactice, au profitat de evenimentul organizat în Piața Unirii din Focșani și nu au ratat ocazia de a descoperi ultimele apariții în materie de literatură românească și universală, din cadrul Târgului de Carte desfășurat în orașul nostru în această perioadă. Tinerii au răsfoit cele mai atrăgătoare titluri și și-au achiziționat cărțile preferate.
   Pasiunea lor pentru lectură a culminat cu prezența la conferința care a avut loc la Cinema Balada, în cadrul aceluiași eveniment. Elevii s-au bucurat de discursul evlavios și totodată plin de umor al invitatului special, părintele Constantin Necula. Alături de o scurtă călătorie în lumea spirituală, elevii au aflat și importante lucruri din istoria acestor meleaguri, printre care, faptul că al doilea abecedar românesc a fost scris de către un învățător din județul nostru, prin anul 1614. 
   Astfel, înainte de meritata pauză din weekend, tinerii s-au arătat impresionați de cuvântarea plină de duh ținută în cadrul conferinței și au încheiat ziua cugetând asupra nevoii de lectură despre care au fost sfătuiți.



Niciun comentariu: