2019-03-04

Bursa Proiectelor Şcolare 2018, Ediţia a VI-a. Elevii de la Ioan Vodă cel Viteaz intră în concurs cu numele Eco Juniorii

          În data de 9 decembrie 2018 a avut loc cea de-a şasea ediţie a concursului organizat de Premium Porc Group şi anume Bursa Proiectelor Şcolare sau Eu sunt Premium. Activitatea a fost adresată elevilor de gimnaziu. Aceştia au format o echipă alcătuită din şapte membri, coordonaţi de un singur profesor din şcoală. 
         Pentru al treilea an consecutiv şi elevii Şcolii Gimnaziale din Slobozia Ciorăşti au luat parte la competiţie. Elevii au organizat o activitate de ecologizare la nivelul şcolii, din care au colectat cel puţin 3000 de dopuri cu ajutorul cărora au făcut un tablou în faţa juriului, având timp de lucru 3 ore. Aceştia au intrat în concurs cu numele de echipă Eco Juniorii şi numele de proiect Eco RomâniaProvocarea lansată de Premium Porc Group a constituit un bun prilej pentru echipă de a se familiariza cu activitățile specifice unei campanii de ecologizare, cu dorinţa de a trăi într-un mediu curat şi sănătos şi de a dezvolta competenţe precum creativitate, rezolvare de probleme, luare de decizii, asumarea responsabilităţilor şi lucrul în echipă. Aceştia au realizat doar din dopuri harta României de la 1918. Din celelalte materiale reciclate, elevii au realizat obiecte decorative de Crăciun.
         Activitatea a fost adresată elevilor şi a avut un scop educativ: importanţa curăţeniei şi a sănătăţii mediului în care cu toţii trăim. Copiii au vrut să demonstreze că dacă ştiu cum să folosească materialele din jurul lor, acestea pot constitui un întreg frumos şi nu o armă distrugătoare pentru mediul înconjurător. În acest sens, ei s-au bazat pe estetica urâtului. Gunoaiele, resturile care pot afecta natura, pot fi folosite în scop creativ şi estetic: „Din bube, mucegaiuri şi noroi / Iscat-am frumuseţi şi preţuri noi”.(Tudor Arghezi).















































Niciun comentariu: