2019-03-04

”Românie, țară sfântă”, la Slobozia Ciorăşti - articol preluat de pe site-ul www.monitoruldevrancea.ro

Școlarii și preșcolarii din Slobozia Ciorăști au pregătit școala de sărbătoare și au sărbătorit cum se cuvine Ziua Națională a României, prin diverse activități menite să le insufle celor mici dragostea de țară, de tradiții, în cadrul proiectului ”Românie, țară sfântă”. Elevii, în special cei din ciclul preşcolar şi primar, au fost cei care au însufleţit holurile şcolii cu desenele pe care le-au făcut, înfăţişând costume populare româneşti, harta ţării, steagul României sau sigla Centenar.Elevii claselor V-VIII şi-au demonstrat talentul aşa cum au ştiut cel mai bine, prin versuri create chiar de ei, cântec, pictură şi multă voie bună. Atmosfera a fost de-a dreptul emoţionantă, mai ales în momentul intonării cântecelor patriotice. Copiii, românaşii şi mândre româncuţe, au venit imbrăcaţi în ii. Cu toţii au pus foarte mult suflet în desfăşurarea acestor manifestări.
          ”1 Decembrie este despre România! Este ziua în care totul se rezumă la cuvinte simple: uniune, zâmbete, familie, dragoste de ţară, dragoste faţă de semeni şi patriotism. Da, un foarte mare patriotism! Chiar şi printre cei mici. Ziua Naţională a României a fost marcată şi la Şcoala Gimnazială Ioan Vodă cel Viteaz din Slobozia Ciorăşti, prin mai multe activităţi. La ora prânzului, corul şcolii, doamna director şi cadrele didactice au mers şi au realizat acelaşi program artistic la sediul primăriei din Slobozia Ciorăşti. Doamna primar, Elena Gârneaţă, a fost vizibil emoţionată de gestul elevilor şi a ţinut să le transmită un mesaj: Dragi copii, mi-aţi făcut o mare surpriză. Parcă simţeam că ceva bun urma să se întâmple. Îmi doresc să fiţi mereu la fel de voioşi şi de patrioţi ca în această zi. Niciodată să nu uitaţi de ţara voastră şi să nu o părăsiţi. Îmi doresc să puneţi în practică tot ceea ce aţi transmis astăzi prin intermediul cântecelor”, transmit profesorii coordonatori.
În cadrul proiectului şcolii, ”Românie, ţară sfântă”, elevii din Slobozia Ciorăşti au marcat, de asemenea, o altă activitate importantă. Pe parcursul lunii noiembrie, aceştia au pictat icoane, iar cu acest prilej, au organizat o expoziţie pe holul şcolii. Având în vedere că sunt în plin Centenar, au considerat că este o ocazie minunată să îşi amintească şi de rădăcinile lor religioase.

























































Niciun comentariu: