2019-03-04

Elevii din Slobozia Ciorăști l-au „răpit” pe Moș Crăciun - articol preluat de pe site-ul www.monitoruldevrancea.ro

Elevii Şcolii Gimnaziale „Ioan Vodă cel Viteaz” din Slobozia Ciorăşti au făcut din serbarea de Crăciun un adevărat spectacol, atât pentru cei mari, cât şi pentru cei de vâsta lor. Preşcolarii au recitat cu emoţie poezii, pentru a-l convinge pe Moş Crăciun cât de cuminţi şi conştiincioşi au fost pe parcursul anului. Şcolarii au cântat colinde, au avut momente care au adus în prim-plan credinţa Naşterii Mântuitorului, iar în final… l-au „răpit” pe Moş Crăciun! Aceasta a fost tema unei scenete, ce i-a avut ca protagonişti pe elevii clasei a IV-a. Momentul artistic a amuzat publicul şi a dovedit cât de talentaţi sunt cei mici la capitolul actorie.
Corul şcolii gimnaziale a pregătit un recital de colinde, iar elevii claselor a V-a şi a VI-a au adus pe scenă o parte din umorul specific autorului Ion Creangă print dramatizarea La colindat, parodie a Amintirilor din copilărie. Nici băieţii nu au fost mai prejos. Aceştia au păstrat tradiţia vie prin intermediul a două momente sugestive: pluguşorul şi capra.
Moşul a fost şi el prezent. Potrivit informațiilor furnizate de profesoara Gabriela Crângu, ”copiii au primit cadouri consistente, dăruite cu drag, ca în fiecare an, din partea doamnei primar Elena Gârneaţă. De asemenea, elevii au primit daruri şi din partea Premium Porc Group”.









































Niciun comentariu: